Bohužel i zaměstnanci obchodů Apple Store jsou jen lidé a i oni mají na svém triku velký skandál. Prodavači Apple Store v Austrálii získali citlivé fotografie ze zařízení, která měli v opravě a mezi sebou si tyto snímky posílali. Kromě toho také na tyto iPhony fotili další ženy, především jejich poprsí a pozadí.

(obrazek)

Tyto fotografie si následně mezi sebou posílali a hodnotili je na stupnici od 1 do 10. Zjistilo se, že takovému hodnocení podlehlo více než sto fotografií nic netušících žen. Někteří ze zaměstnanců měli dokonce hodnotit i fotografie svých kolegyň prodavaček. 

Konkrétně se jedná o prodejnu v Brisbane, která už nyní nese první důsledky takového chování. Byli vyhozeni čtyři zaměstnanci a na prodejnu nyní dohlíží kontrola z vyšších míst Applu. Apple prozatím odmítl komentovat, koho fotografie kolovaly mezi prodavači, jisté však je, že došlo k porušení soukromí a vedení Apple z toho již vyvodilo důsledky. Nechalo se také slyšet, že nehodlá tolerovat chování, které je v rozporu s firemními hodnotami. 

13.10.2016