Apple iPhone 6 je jedna z mála věcí, která doslova a do písmene hýbe světem a tak není nic divného, že jsou na tento mobilní telefon různé testy a další věci, které jej alespoň dokonale představí v celé své kráse. Znáte deník Forbes? Většina z Vás rozhodně ano – tento světový deník přišel s tabulkou, na které znázorňuje jak dlouho lidé musejí v jednotlivých zemích pracovat, aby si vydělali na zmiňovaný iPhone 6.

(obrazek)

Jedná se o poměrně hodně zajímavou studii ve které jsou promítnuty jednak životní podmínky a hlavně také jednotlivé výplaty, které v okolních zemích jsou. Opravdu hodně zajímavé srovnání, které znázorňuje jak dlouho lidé v jednotlivých státech musejí pracovat, aby si mohli pořídit svůj vysněný iPhone 6.

Podle každoroční zprávy deníku Prices and Earning si průměrný občan New Yorku vydělá na svůj iPhone 6 za pouhé tři pracovní dny. Neskutečné, že?

Na druhou stranu musíte srovnat ekonomickou situaci v USA a v České republice, což raději nedělejte, jelikož budete nepříjemně překvapeni. V USA je život, výplaty a hlavně různé příležitosti daleko snadněji dostupné a snazší než jsou v jiných okolních státech třeba v Evropě.

Na druhou stranu se podívejme na průměrného obyvatele Kyjeva, který by si na svůj iPhone 6 vydělal na celých 13 týdnů, což je na druhou stranu neuvěřitelně dlouhá doba, během které má tento obyvatel další a další výdaje, takže se doba šetření a vydělávání na iPhone nesmírně prodlužuje. Jedná se o ukázku jaké jsou životní poměry všude na světě, které jsou ukázány na pořizování iPhone.

Ze samotných studiích můžete také vyčíst. Že Curych, Ženeva nebo Lucemburk mají mnohdy až 19 krát vyšší plat než v ostatních městech jako jsou třeba Jakarta nebo právě zmiňovaný Kyjev.

Neuvěřitelné, nemyslíte?

07.03.2016