Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Apple prohlásil, že se začne zabývat mazáním zapomenutých a problémových aplikací z App Store. Nová pravidla začnou platit od 7. září, což je zároveň den, kdy bude odhalen iPhone 7 a další novinky. 

Cílem takových změn je pročištění App Storu, smazání aplikací, které již nejsou plně funkční nebo nebyly dlouhou dobu updatovány a nesplňují tak podmínky pro funkci v nových zařízeních. 

(obrazek)

I když má App Store poměrně kvalitní schvalovací proces, kterým musí projít každá aplikace, je na něm umístěno více než dva miliony programů a s novou politikou Applu bude mnohem jednodušší ty aplikace, které na App Store pouze zabírají místo, jednoduše odstranit. Apple tvrdí, že všechny aplikace budou postupně posouzeny a zjistí se, zda-li jsou plně funkční a nejsou zastaralé. Vývojářům aplikací, které budou posouzeny jako zastaralé, bude dána lhůta třiceti dní pro update aplikace, která následně může zůstat v App Store. 

Smazané aplikace budou stále k dispozici jejich aktuálním uživatelům, noví zákazníci si je však už nebudou moct stáhnout. Novinkou bude také omezení, které se týká názvů aplikací. Nové názvy budou mít maximální povolenou délku 50 znaků. Apple to zdůvodnil tak, že někteří vývojáři prý aplikacím dávají přehnaně dlouhá jména, protože si myslí, že budou mít větší úspěch u vyhledávačů, kompletní názvy se pak nezobrazují a pro uživatele to nemá velký význam. Stejně jako nový přístup k mazání aplikací i pravidlo padesáti znaků začne platit od 7. září. 

01.09.2016