Nedávno proběhl mezinárodní Den země a nebyl by to ekologicky posedlý Apple, aby se tohoto dne nezúčastnil a také nevymyslel okolo poměrně hodně aktivit, na které se společně podíváme a ukážeme si jejich přednosti. Apple se poslední dobou zaměřuje poměrně hodně na ekologickou sféru a řeší nejrůznější problémy. Nakonec upustil od igelitových a látkových tašek, které dával k produktům a přešel na ekologičtější papírové tašky.

Když jsme u papírových tašek, je ideální zmínit, že společnost vlastní v Číně poměrně hodně velký les, kde si pečuje o stromy, které následně přemění právě na tyto papírové tašky a svoje krabice na všechny produkty, které znáte. Jedná se poměrně o hodně zajímavou činnost, nicméně Apple si na toto poměrně hodně potrpí, proto se není na druhou stranu čemu divit.

(obrazek)

Nedávno proběhl Den země, kdy Apple udělal na svém App Store zajímavý počin.

Mohli jsme si stáhnout a zakoupit několik aplikací, kde část výdělku šla rovnou na podporu přírody a nejrůznější organizace. Jedná se o zajímavý počin a k tomuto dni se všechny Apple Store po celém světě převlékly do jiného kabátku - klasické logo mělo zelený lísteček nad nakousnutým jablíčkem právě na počest tohoto dne.

Aplikací, které se tohoto významného dne a celé akce účastnily je poměrně hodně, takže i výsledná částka je rozhodně zajímavá - přesnější čísla bohužel nejsou veřejně známá. Na druhou stranu se připojily také i aplikace jako je Angry Bird, VSCO nebo Trivia Vrack, kde právě zakoupením těchto aplikací odchází část rovnou na organizace, které se starají o lepší přírodu a jejich rozvoj.

Výdělky tedy putovali během konání akce na dobrou věc, což je rozhodně dobrá zpráva, na kterou je Apple také náležitě hrdý a tento den bude zřejmě slavit a nějaké akce vymýšlet každým rokem, což je rozhodně jenom a jenom dobře.

06.05.2016