Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Apple na začátku roku vydal tiskovou zprávu, ve které oznamuje, že některé nabíječky pro MacBooky jsou bohužel vadné, nicméně na druhou stranu se zachovala sama společnost velmi dobře a uživatelům, kteří zjistí, že je jejich nabíječka vadná umožní kompletní výměnu a to pochopitelně zcela zdarma. Bohužel se podle zprávy může jednat o rizikové nabíječky, které nesplňují potřebné standardy. Jedná se hlavně o nabíječky pro MacBooky, které jsou prodávány po celé Evropě. Ty v USA jsou v pořádku.

Ptáte se zřejmě jak poznáte vadnou nabíječku? Pokud rozděláte konektor, musí mít v jeho spodní části vryté znaky EUR. Pokud znaky obsahuje, není problém a nabíječku můžete dále již s čistým svědomím dále používat, což je skvělá věc.

Nicméně pokud na druhou stranu zjistíte, že místo nápisu EUR obsahuje čísla 4910, jedná se bohužel o vadný kus, který Vám bude pochopitelně zcela zdarma vyměněn za nový a již bezproblémový kousek.

Jistě si všichni pamatujete na kauzu z roku 2014, kdy byly k iPhonům přibalovány a následně stahovány nabíječky, které mohli poškodit samotný iPhone. V té době se jednalo o poměrně hodně velký poprask, nicméně sama společnost Apple tomu dokázala poměrně hodně rychle zabránit, což ji zachránilo od celosvětového skandálu, který by si za rámeček rozhodně nedala.

Vadné nabíječky stačí odnést do specializovaných prodejen a klidně i APR, které jsou po skoro celé české republice a vadná nabíječka Vám bude okamžitě a zcela bezplatně vyměněna za novou a již bez problémů a komplikací nabíječku pro Vás MacBook.

Raději se i vy doma podívejte, zda nemáte právě tuto vadnou nabíječku. Pokud ano, rozhodně nezahálejte a co nejrychleji si ji zajděte vyměnit.

15.04.2016