29.03 - 1.04 zavřeno

Včera jsme se dočkali oficiálního vypuštění operačního systému iOS 10.3 pro vývojáře. I když nová verze přináší několik novinek ohledně služby CarPlay, Siri, Safari i nový Apple File System (AFS), jedna z nejužitěčnějších vlastností této verze iOS bude novina ohledně aplikace Find My iPhone. Do této aplikace, která vám má pomoci při hledání ztracených Apple zařízení, byla zařazena i funkce Find My AirPods, která vám, jak již název napodívá, pomůže s hledáním ztracených bezdrátových sluchátek. 

Aplikace Find My iPhone funguje prostřednictvím aplikace iCloud a vaše ztracené zařízení vám ukáže na mapách Applu. Jelikož sluchátka AirPods jsou k iPhonu připojena přes Bluetooth, je jejich hledání obtížnější. Pro jejich úspěšné nalezení se musíte nacházet ve vzdálenosti 5 až 10 metrů, takže nová funkce je použitelná, pouze pokud si ztracených sluchátek všimnete velmi brzo a jste schopni vámi uraženou trasu zopakovat. 

(obrazek)

Je asi jasné, že v těchto případech vám není k užitku vidět zařízení na mapě. Pro tyto případy aplikace umí přehrávat skrze ztracený AirPod hudbu, tak abyste jej jednodušeji našli např. Pokud jste ztratili pouze jedno sluchátko a druhé máte stále u sebe, využijete možnost přehrávání hudby pouze ze ztraceného sluchátka. 

Apple varuje, abyste si před použitím vyhledávání pomocí zvuku opravdu zkontrolovali, že nemáte ani jedno ze sluchátek v uších. Zvuk, který z nich bude vycházet, může být velmi hlasitý a může poškodit váš sluch. 

25.01.2017