Je to již více jak pět let, kdy převzal vedení firmy Apple Tim Cook. Je to poměrně dlouhá doba, kdy vykonává tuto funkci a je potřeba si zapamatovat to, že za dobu vedení a rozhodování o krocích společnosti se Apple hodně zvedl, udělal řadu zajímavých produktů a celkově se ji maximálně daří, což je rozhodně skvělá věc.

Nyní, po pěti letech vedení společnosti Timem Cookem se mu dostavil a podařil získat obrovský bonus, který je v akciích a činí přesně 100 milionů dolarů, což je neuvěřitelná částka. Tento finanční bonus je vázaný na působení Tima Cooka v roli CEO společnosti a také za všechny úspěchy, které za pět let dokázal vybudovat.

(obrazek)

Tim Cook tedy obdržel obrovskou odměnu, který má 980 tisíc akcií v hodnotě přesně 106,7 milionů dolarů. Zajímavostí je fakt, že pokud se bude samotnému Timovi takto dařit i dále, dostane v roce 2021 další odměnu od společnosti Apple a to v hodnotě 500 milionů dolarů, což je opět neuvěřitelná suma, kterou si běžný člověk ani nedokáže představit.

Za dobu vedení společnosti Timem Cookem byla představena celá řada novinek a skvělých produktů jako je například Aple Watch, MacBook PRO s retina displejem, nebo třeba 12" MacBook či iPad PRO a celá další řada drobnějšího příslušenství.

Podle všech propočtů a novinek je firma Apple nejhodnotnější firmou na celém světě, takže není rozhodně pochyb o tom, proč by neodměnila samotného CEO Tima Cooka. Akcie firmy stouply od nástupu Tima Cooka do funce CEO o více jak 132%, což je neuvěřitelně krásné číslo a hlavně obrovský nárůst.

Pevně věříme, že se mu povede takto i v dalších letech, Apple bude stále více prosperovat a hlavně uvádět na trh daleko lepší a propracovanější, než si umíme představit. Apple udává směr technologiím v dnešní době a bude to tak zřejmě i několik dalších let, což je rozhodně dobře.

05.09.2016