O davovém šílenství díky hře Pokémon Go rozhodně nemusíme sáhodlouze vyprávět, jelikož zcela jistě zasáhlo i Vás, nebo alespoň někoho v rodině či kamarády. Jedná se o skvělou hru, která na trhu našla malou díru, které neuvěřitelně využila ve svůj prospěch a díky tomu také astronomicky prakticky přes noc zbohatla.

Díky tomu, že je hra pro iPhone Pokémon GO tolik stahovaná si získá samotná hra krásných 48 milionů dolarů každý den a hodnota firmy se za jeden týden od uvedení a oficiálního spuštění aplikace zvedla o neuvěřitelných 25%, což je vyjádřeno penězi krásných 7 miliard amerických dolarů. Jedná se o neuvěřitelné částky, které se v této sféře točí.

(obrazek)

Na druhou stranu, ani Apple nezůstane škodný, jelikož díky tomu, že si bere určité procenta z aplikací, které jsou prodávány nebo celkově nabízeny prostřednictvím jeho App Store si společnosti přišla zatím na krásných 70 miliard dolarů, což jsou opravdu neuvěřitelné částky, nad kterými zůstává zdravý rozum stát.

Každopádně se ze strany Nintenda, který celou hru vydal a vytvořil jednalo o neuvěřitelně skvělý počin, jelikož se ze samotné hry stala masová hra, kterou lidé hrají po celém světě - každý den přibývá nový a nový stát, kde si aplikaci můžete stáhnout a jsou nové a nové servery, aby aplikace nepadala a fungovala korektně.

Je neuvěřitelné, že za tak krátkou dobu si aplikaci stáhla skoro půlka světa a jedná se o nejvíce stahovanou aplikaci na App Store za celou jeho historii, což je opět další bod, který je potřeba zmínit.

Apple tedy rozhodně nezůstal pozadu a díky tomu, že se aplikaci Pokémon GO tolik daí si do své kasičky mohl poskládat krásných 70 miliard dolarů, což je poměrně hezká provize, nemyslíte?

09.08.2016