Mezipaměť na OS X v aplikaci Safari je poměrně hodně diskutované téma, jelikož paměť se bohužel hodně plní a tím dokáže po nějaké době používání poměrně hodně výrazně omezit celý chod systému, což je velká škoda, protože jinak se jedná celkově o svižný a pružný operační systém, který je vyladěný k dokonalosti a to jak funkčně, tak i graficky svým minimalistickým vzhledem.

Nejnovější verze  webového prohlížeče Safari pro OS X má dokonalou skrytou funkci, kde si můžete jako uživatel smazat mezipaměť, aniž přijdete o historii a svoje cookies. Hned v samotném úvodu je nutné uvést, že pokud jednou mezipaměť vymažete, již ji nejde vrátit zpět.

  1. Jako první si otevřete aplikaci Safari.
  2. Z horní nabídky když otevřete Safari vyberete možnost Předvolby.
  3. Zde otevřete sekci Pokročilé a úplně dole zaškrtnete Zobrazit v řádku nabídek nabídku Vývojář.
  4. Nyní se Vám v hodní nabídce zobrazí další možnost, která je právě Vývojář.
  5. Následně rozkliknete danou nabídku Vývojář a vyberete možnost vymazat mezipaměť.
  6. Za několik málo vteřin bude mezipaměť vymazaná a počítač bude jak se říká - šlapat daleko rychleji.

Kromě tohoto velice snadného návodu, který rozhodně pohodlně zvládne i začátečník můžete vymazat mezipaměť pomocí klávesových zkratek a nebo pomocí terminálu, pokud do něj vepíšete následující kód:


~/Library/cache/com.apple.Safari/

Pokud si však nejste terminálem zcela jisti, rozhodně je lepší výše popsaný způsob, kde se jedná o několik málo kroků, které jsou snadné a pochopitelné pro každého z nás.

20.04.2016