Ve čtvrtek Sharp oznámil, že plánuje investici 568 milionů dolarů do výroby nových displejů s technologií OLED. Má k tomu vážný důvod. Na světlo světa pronikla informace, že Apple jedná se společností Sharp o dodávce OLED displejů pro nový iPhone 8 i další zařízení, jako jsou iPady nebo MacBooky.

Sharp tyto peníze chce využít především pro stavbu nových výrobních linek na OLED displeje, které jsou hudbou budoucnosti, protože jsou odolnější, mají lepší zobrazovací úhly i vyšší energetickou účinnost. Pokud tento typ displejů začne hojně používat i Apple, bude to jednoznačně znamenat odklon od LCD displejů, které jsou aktuálně nejpoužívanější.

Podle původních zpráv a zvěstí jsme se měli dočkat iPhonu s OLED displejem již do konce příštího roku, Sharp však uvedl, že největší investice proběhnou v druhém čtvrtletí roku 2018 a na podzim 2018 by tedy měl přijít první iPhone s OLED displejem.

(obrazek) 

Dohoda Applu i Sharpu závisí pouze na tom, zdali bude Sharp schopen včas dodat velký počet OLED displejů. Na tento obtížný úkol však nebude sám, protože Apple svou zakázku rozdělí mezi více výrobců. Může se to týkat Samsungu i LG, jehož OLED displeje jsou již nyní v hodinkách Apple Watch. Důležitou informací je také fakt, že společnost Sharp byla nedávno zakoupena Foxconnem, což je výhradní výrobce Applu, za cenu 3,5 bilionu dolarů.

01.10.2016