Dne 27.04 zavřeno

Včera se na internetu objevily prognózy známého analytika Ming-Chi Kuo. Kuo tvrdí, že předobjednávky na iPhone 7 jasně ukázaly, že lesklá úprava jet black zaujala velkou část zákazníků, protože objednávky právě tohoto modelu tvořily 35% všech možných verzí.

Zajímavé to je i z toho důvodu, že Apple tento model odlišil i hardwarovými předpoklady a vybavil ho buďto 128 GB nebo 256 GB vnitřní paměti. V tomto trendu chce nadále pokračovat a v roce 2017 bychom se měli dočkat nového smartphonu s rámečkem z nerezové oceli.

(obrazek)

Kuo se nechal slyšet, že vzhledem k tomu, že nerezová ocel je dražším materiálem, než je hliník, můžeme ji očekávat spíše u high-end modelů s vyšší cenovkou. Tento scénář by nebyl velkým překvapením, protože jej můžeme vidět i u generace hodinek Apple Watch. Máme zde základní modely s tělem z hliníku a pak také dražší verze z odolnější lesklé oceli.

Kuo se vyjádřil také ke spekulacím ohledně skleněného povrchu šasi nového iPhonu. Tuto variantu nevidí jako příliš nadějnou, protože vývoj i výroba takové schránky není vůbec jednoduchá. Vzhledem k tomu, že letos lesklá úprava iPhonu i přes svou náchylnost k poškrábání získala mnoho uživatelů, dá se očekávat, že s podobným povrchem se setkáme i u iPhonu 7. Sklo je však materiál, který je mnohem odolnější vůči poškrábání a předpoklad pro lesklou úpravu by také splňoval.

Proslýchá se také, že nový iPhone by měl disponovat OLED displejem bez jakéhokoliv rámečku, Touch ID senzorem pro otisk prstů nebo FaceTime kamerou za displejem. Spekuluje se také o odstranění home tlačítka. Takové radikální změny lze očekávat v souvislosti s desetiletým výročím iPhonu, které nás příští rok čeká.

29.09.2016