I přesto, že na poslední oficiální Apple Keynote nebyl představen nový MacBook, ani jiné zařízení - tedy kromě nových iPhonů 7 a 7 Plus a Apple Watch ve své druhé verzi – tak i přes tyto okolnosti stále rostou prodeje zařízení jako je MacBook 12", MacBook Air i oblíbené MacBooky PRO s Retina displejem.

Samotná společnost Apple ve druhém čtvrtletí letošního roku zaznamenala poměrně velký nárůst prodejnosti výše zmíněných zařízení, což je velmi zajímavé. Oproti loňskému roku ve stejném období se jedná o nárůst až o 30%, což je poměrně hodně vysoké a velké číslo. Pokud chceme být ještě konkrétnější - nárůst prodejnosti MacBooků je o 3,3 milionů modelů více, než v předešlém roce, což jsou velmi razantní čísla.

(obrazek)

Podle průzkumů, která zpracovávala společnost TrendForce, tak Apple prodal kolem 3,3 miliony modelů více, než v minulém roce ve stejných měsících. Dále samotná firma ve své oficiální zprávě zmínil, že se jedná o nárůst celkově až o 30,3%. Za tyto neuvěřitelné a až pohádkové statistiky prý může nejvíce představený MacBook s 12" Retina displejem, což bylo v loňském roce v průběhu dubna.

Tato novinka má rychlejší procesor, lepší grafickou kartu, ale také vylepšenou flash paměť. Apple se celkově zvedl i na podílů notebooků a na jejich trhu a to z krásných 7,1% na 8,6%, což je poměrně hodně velký skok, který přijel jen tak najednou. Společnost Apple se stala v druhém čtvrtletí pátým největším prodejcem notebooků, což je opět jeden velký úspěch, který si rozhodně zaslouží svoji pozornost.

Již mnoho zákazníků čeká na nový model MacBooku PRO, který má podle všech okolností přinést lepší design, celkově rychlejší procesor, ale také konektor USB-C, Touch ID a další zajímavé novinky a vychytávky, na které se již nyní nemůžeme dočkat.

Nicméně nikde zatím není napsáno, že novinky se nemůžeme dočkat ještě v tomto roce. Žádná oficiální zpráva zatím bohužel není, nicméně Apple je velký tajnůstkář, takže se necháme překvapit a uvidíme.

28.09.2016