Dne 27.04 zavřeno

Nedávno obletěla internetem doslova jako kulový blesk fotografie Marka Zuckerberga, na které oslavují svoje úspěchy ohledně množství uživatelů na Instagramu. Jedná se rozhodně o hodně úspěšné kroky, nicméně fanoušky a hlavně také novináře na samotné fotografii, kterou během pouhých 24 hodin viděl prakticky celý svět zaujalo něco naprosto jiného.

(obrazek)

Ptáte se co? Pokud si na fotografii, kterou Vám pochopitelně také přinášíme všimnete pozorněji a detailněji, zjistíte, že sám majitel a vlastník společnosti Facebook pracuje na MacBooku Pro. Na tom by ještě nebylo tak nic zvláštního, jako kdyby neměl přelepenou webovou kameru nad displeje a také i otvor pro 3,5 mm jack.

Všechny tyto konektory jsou přelepené, což naznačuje něco o tom, že se Mark bojí o svoje soukromí, aby se někdo nenaboural do jeho pracovního nástroje a nekradl nějaké informace, nebo také fotografie či hlasové záznamy.

Jedná se o hodně zajímavou fotografii, která upoutala pozornost právě díky těmto dvěma faktům a na samotné fotografii je vidět zcela bezpečně, že webová kamera je přelepena černou páskou, což je zarážející, jelikož pokud ji nemá člověk aktivně zapnutou, je nízká pravděpodobnost, že by se na danou kameru někdo připojil a informace zneužíval.

Na druhou stranu se nejedná o nic kuriózního, jelikož sám Mark o svoji bezpečnost dbá poměrně hodně a výrazně. Tedy ne on samotný, ale hned několik členů z jeho ochranky, kteří jsou mu prakticky neustále v patách, sledují ho, pomáhají a hlavně chrání jeho bezpečnost.

Pravdu o tom, proč má samotná ikona Facebooku přelepenou webovou kameru a otvor pro sluchátka zůstane zatím v nedohlednu, nicméně samotných spekulací se o tom na internetu vedlo rozhodně nespočet a každý novinář si vymýšlel svoji záhadnou teorii, proč má právě tyto dvě věci přelepené.

A jaká si myslíte, že je pravda? Nebo jaká je vaše domněnka či fikce?

11.07.2016