Dne 27.04 zavřeno

Na japonském technologickém blogu Macotakahara se dnes objevila zpráva, že Apple zvažuje představení nové barevné verze iPhonu 7 a iPhonu 7 Plus. Po vzoru velmi úspěšné lesklé verze "Jet Black" by měla přijít podobná varianta také v bílé barvě s analogickým názvem "Jet White". iPhony sedmé generace jsou aktuálně v prodeji v pěti barevných provedeních: Stříbrná, Black, Gold, Rose Gold a Jet Black. 

Zprávy, jako je tato, však musíme přijímat opatrně a s jistou mírou skepse. U článku chybí zdroj informace a takovýto postup odporuje běžnému chování Applu. Je nutno zmínit, že by to bylo poprvé, kdy by byla k aktuální generaci iPhonu přidána další barevná varianta. S novými barevnými variantami se setkáváme většinou při představení nové generace zařízení. Bylo by zvláštní, kdyby Apple poprvé po měsíci od představení nového iPhonu vypustil ten samý model jen v jiné barvě. 

Jediným případem, kdy byla vypuštěna jedna z barevných variant později, je iPhone 4. Tam se však nejednalo o žádný marketingový plán, ale jednoduše se stalo, že při výrobě bílé varianty tohoto smartphonu došlo ke komplikacím a z těchto důvodů byl prodej této varianty opožděn. 

Díky těmto faktům zatím nelze plně důvěřovat japonskému článku, který nás láká na nový iPhone 7 v lesklé bílé úpravě. Od Applu by to bylo podivné chování a mnohé uživatele, kteří právě upgradovali na iPhone 7 a neměli na výběr jednu z barevných variant, kterou by Apple představil vzápětí, by určitě naštval. Třeba se tohoto barevného provedení dočkáme u iPhonu 8. 

(obrazek)

07.11.2016