Vlastníte iPhone a potřebujete obratem vědět jaké je jeho IMEI číslo, které slouží pro dohledání hned několika potřebných věcí o Vašem zařízení? Dnes se společně podíváme na několik rad jak bleskově IMEI číslo Vašeho iPhone zjistit.

  • Zadní strana Vašeho zařízení - zřejmě nejrychlejší a nejlepší řešení jak zjistit IMEIM je otočit iPhone na zadní stranu a jednoduše si ho přečíst. Jedná se o 15ti místné číslo.
  • Zásuvka pro SIM kartu – pokud vlastníte starší iPhone 3G, 3GS, 4 nebo 4S, tak se stačí jednoduše podívat na zásuvku pro SIM kartu, kde je IMEI číslo Vašeho zařízení napsáno. Snadné a rychlé zjištění.
  • Přímo v iPhone - stačí si vzít iPhone do ruky (je jedno v jaké verzi) a následně postupovat - Nastavení - Obecné - O zařízení - IMEI. Zde se skrývá ono zázračné IMEI číslo, které pokud chcete zkopírovat, stačí na něm chvilku podržet prst a číslo se samo automaticky zkopíruje pro další vložení v jiné aplikaci.
  • V neposlední řadě také můžete zjistit IMEI svého iPhone nebo iPadu když jej připojíte k iTunes. Stačí propojit iTunes a iPhone nebo Vaše zařízení a v iTunes vybrat zařízení u kterého chcete zjistit samotné IMEI číslo. Zde je to jasné a přehledné - v obecných informacích o zařízení je kromě všeho ostatního také vypsáno samotné IMEI číslo.

Díky tomuto několikrát zmiňovanému IMEI číslo můžete zjistit o svém zařízení poměrně zajímavé informace a to hlavně tehdy, pokud si nekupujete úplně nové zařízení, ale zařízení již po někom. Zjistíte snadno jak dlouho je používaný, zda proběhla nějaká reklamace a další užitečné informace, které Vás od samotného nákupu mohou hodně rychle odradit a nebo příjemně překvapit.

Raději si IMEI číslo u již používaných zařízení jako je iPad, iPhone nebo i iPod Touch zjišťujte a přesvědčte se o kvalitě zařízení.

 

 

 

06.02.2016