Apple dává poměrně velký prostor novinkám, technologiím a je otevřená každému zlepšení a těchto zlepšení si navíc také od konkurenčních firem všímá, své mladé vynálezce odměňuje, nebo je dokonce zařadí do jejich týmů, protože na danou věc mají tito lidé úplně jiný pohled, což je skvělá věc.

Stejně jako tomu bylo nedávno, kdy si Apple všimnul mladého nadšence do svých Apple Watch, který byl natolik vyspělý a šikovný, že dokonce dokázal na svých Apple Watch zpropvoznit simulaci operačního systému pro Mac - přesněji se jednalo o starší verzi OS X Yosemite. Ano, přesně tak, zprovoznil simulaci na svých hodinkách Apple Watch - neuvěřitelné, že?

Ani ne patnáctiletý vývojář jménem Bill Ellis ukázal jak jeho nová simulace na které dlouhou dobu pracoval vypadá na videu, které Vám pochopitelně přinášíme.

Bohužel ještě není zcela hotová, proto má samotné video pouze několik málo vteřin - nicméně můžete vidět plochu, která Vám bude zcela jistě známá, ale také i ikony jako je Finder, Launchpad nebo Nastavení, App Store a koš. Jedná se o velmi zajímavou simulaci, na kterou se těšíme, jakmile bude celá hotová a k vyzkoušení i na samotných Apple Watch pro běžné uživatele.

Jedná se o zajímavou zkušenost a technologické pokroky, které jsou každý den okolo nás a mladí lidé se jimi obklopují.

Na druhou stranu toto není Ellisův zcela první projekt. Bill si oblíbil svoje Apple Watch natolik, že na nich zprovoznil mimojiné také i iOS 4.2.1 a na svých hodinkách tento systém pohodlně ovládat. Neuvěřitelné, že?

Technologie jsou každý den a všude okolo nás, což je zcela pochopitelné, že se postupem času mladých lidí zapojí více a více šikovných lidí, kteří vyvíjejí právě tyto aplikace a simulace, což je na druhou stranu jedině dobře, jelikož technologie a moderní vědy se posouvají dále a dále.

A Bill Ellis je toho krásným příkladem.

09.03.2016