29.03 - 1.04 zavřeno

Na nedávné konferenci, kterou pořádala samotná společnost Apple bylo představeno hned několik novinek, které jsou poměrně hodně zajímavé a samotní uživatelé se na ne budou rozhodně těšit. Jako první se jedná o novou verzi systému Mac OS X, která je ve svoji již desáté verzi a je také přejmenována na macOS.

Přejmenování společnost Apple zdůvodnila hlavně tím, že jde o zachování celé řady, jelikož jsou názvy iOS, watchOS a nově tedy macOS, což je zcela logický krok ze strany společnosti Apple.

(obrazek)

Rozhodně jste natěšeni, kdy si onen operační systém v již desáté verzi budete moci stáhnout i do svých MacBooků nebo iMacu - bohužel si ještě budete muset počkat a to konkrétně na podzim letošního roku, kdy bude systém oficiálně představený. Systém macOS bude obsahovat další a nové funkce, které opět posunují systém celkově někam jinam, což je to nejlepší, co si můžete přát.

Desátá verze operačního systému pro počítače Mac ukáže dokonalou efektivitu práce a hlavně snadné systémové ovládání. Asi dvě největší novinky jsou funkce "Picture in Picture" a také integrovaná asistentka Siri, díky které budete moci ovládat poměrně hodně funkcí a úkolů pouhým hlasem.

Systém se bude jmenovat macOS Sierra, což je další pohoří, takže Apple opět pokračuje v těchto názvech, což je hodně sympatické a opět to ukazuje, že Apple myslí i na tyto drobnosti, které dělají v závěru nesmírně hodně.

Apple jde stále kupředu a je na něm dokonale vidět, jak se snaží skvěle a hlavně efektivně propojovat systém pro počítače a telefony mezi sebou, což se mu zatím skvěle daří právě u macOS a iOS, což jsou skvělé systémy, které mezi sebou maximálně komunikují a efektivně využívají svoje funkce.

01.07.2016