Dne 27.04 zavřeno

Mezi lidmi dosud kolovaly různé dohady o tom, jestli displeje LG UltraFine 5K fungují i se staršími Macy. Nyní vyšel nový dokument, který tyto domněnky uvádí na pravou míru. Dokonce je v něm i seznam Maců, které s těmito displeji mohou být použity a také jejich rozlišení.

Plné rozlišení 5120 x 2880 pixelů je podporováno pouze nejnovějšími MacBooky z roku 2016, které mají Thunderbolt 3. Jedná se o 15-ti palcový MacBook Pro, 13-ti palcový MacBook Pro s Touch Barem a 13-ti palcový MacBook Pro bez Touch Baru.

Při použití Thunderboltu 3 s Thunderbolt 2 adaptérem lze LG 5K displeje používat v 4K rozlišení se staršími iMacy, MacBookem Pro, Macem Pro, MacBook Airem i modely Mac mini.

Apple doporučuje u počítačů Mac mini a Mac Pro používat LG UltraFine 5K displeje pouze jako sekundární, protože některé funkce nemusí podporovat. Jednou z funkcí, kterou připojením LG 5K displejů přes Thunderbolt 2 ztratíte, je schopnost nabíjení přes monitor. Ta je k dispozici pouze při připojení přes Thunderbolt 3. Oficiální prodej LG 5K UltraFine displejů začal dnes ráno.

(obrazek)

21.12.2016