Stejně jako všechny společnosti, i Apple má v řadách svých zákazníků lidi výbušné, kteří své problémy řeší impulsivně. Jedním z nich je patrně také zákazník Applu, který ve francouzském Apple Storu zničil několik iPhonů i MacBooků. Stalo se tak ve čtvrtek a téměř celé jeho řádění je nahráno na YouTube.

Muž nakráčel do obchodu v Dijonu vyzbrojen petangovou koulí a rukavicí, která mu patrně dopomohla k lepšímu úchopu. Jeho důvod byl prostý. Apple mu prý odmítl vrátit peníze, když chtěl vrátit svůj iPhone. Při útoku na smartphony hlasitě vykřikoval: „Dámy a pánové, Apple je společnost, která porušuje práva evropských spotřebitelů. Odmítli mi vrátit peníze. Řekl jsem, ´dejte mi zpět mé peníze´. Oni řekli ne. Víte co se teď stane? Tohle se stane“.

Apple na tento incident nijak nereagoval. Neznámý pachatel byl ve svém ničení velmi puntičkářský. Každý telefon vyndal ze stojánku a položil jej na stůl. Následně dobře mířenou ranou zničil displej. Zatím není zřejmé, jestli je to pouze člověk, který stojí o publicitu a je pro ni ochoten udělat i něco takového, nebo se opravdu jedná o zhrzeného zákazníka. Jeho počínání bylo ukončeno ochrankou nákupního centra, která ho z obchodu vykázala a zadržela.

01.10.2016