Na posledním WWDC, které se konalo poměrně nedávno byl zatím jenom představený nový operační systém pro zařízení s iOS ve svoji již desáté verzi. Jedná se o novinku, kterou si budeme moci veřejně nainstalovat na konci letošního roku, což je zanedlouho.

 

V operačním systému iOS je plno novinek, kde mezi ty největší patří bezesporu možnost mazání aplikací, které jsou nainstalované přímo od společnosti Apple, když si zakoupíte nové zařízení. Jedná se o aplikace typu Poznámky, Diktafon, Počasí a další Vám jistě známé aplikace.

Tyto aplikace nejsou nyní vymazat a pokud používáte alternativní aplikace, bohužel si ty původní musíte někde skrýt a to nejlépe na poslední stránku v iPhone, nebo umístit je někde do složky, což je trošku otravné a ne moc efektivní zacházení.

(obrazek)

Nicméně v novém operačním systému iOS 10, který bude oficiálně představený a uvolněný na konci letošního roku budeme moci tyto systémové a předinstalované aplikace mazat, což je rozhodně hodně pozitivní zpráva, která potěší nejednoho uživatele, který iPhone nebo iPad vlastní.

Hodně lidí používá předinstalované aplikace společnosti Apple, nicméně na druhou stranu některé aplikace nejsou dotažené úplně k dokonalosti, což mnohým uživatelům vadí a proto sahají po nových aplikacích, které jim tyto chyby nebo nedostatky nahrazují - což je zcela logické řešení.

Pokud tedy opravdu tyto systémové aplikace půjdou mazat, bude se jednat o dokonalou věc, kterou si hodně uživatelů systému iOS oblíbí a rozhodně i využije. Na druhou stranu se nedá říci, že by se jednalo o nějak špatné aplikace, naopak. Skvěle spolu komunikují, ale mnohdy nemají ty potřebné funkce a napojení na nějaké další aplikace, což je rozhodně škoda, kterou Apple konečně vyřešil tím, že půjdou mazat systémové aplikace.

Nicméně vše není potvrzeno a oficiálně představeno, takže ještě uvidíme, jak se Apple zachová a pokud tyto sliby dodrží, což by bylo rozhodně žádoucí, jelikož mnohé aplikace si rozhodně smažete a odinstalujete i vy.

04.07.2016