Asi víte, že revoluční bezdrátová sluchátka Apple AirPods stále nejsou v prodeji, protože se vyskytly nějaké problémy při výrobě. Původní datum prodeje těchto sluchátek bylo stanoveno na říjen 2016. To se však nestihlo, tak se předpokládalo, že Apple určitě AirPods začne prodávat ještě před Vánoci, kdy má největší tržby. Nakonec ani tato varianta nevyšla a zdá se, že AirPods půjdou do prodeje až v průběhu ledna příštího roku. Podobný osud však asi čeká i další sluchátka s W1 čipem. 

W1 je procesor, který má na starost bezdrátové párování mezi hudebním přehrávačem a sluchátky. Do výbavy jej dostaly i sluchátka BeatsX, která jsou dle nejnovějších zpráv také ve zpoždění. Oficiální prodejci informují své zákazníky, kteří provedli předobjednávku těchto sluchátek, že je dodá se zpožděním minimálně 2 až 3 měsíce. Mohli bychom soudit, že zdržení způsobují problémy s čipem W1 od Applu, ale tento fakt vyvrací sluchátka PowerBeats 3, které tímto čipem disponují také, ale začaly se prodávat v plánovaném termínu. 

O tom, jaké problémy nutí Apple zdržovat vypuštění bezdrátových sluchátek AirPods a BeatsX, bychom mohli dlouze diskutovat. Nemělo by to však velký smysl, proto můžeme jen doufat, že Apple chyby rychle opraví a sluchátka pošle mezi své zákazníky. 

(obrazek)

12.12.2016