Rozhodně není potřeba polemizovat o tom, že majitelé a ředitelé nadnárodních společností a firem potřebují mát svoji ochranku a někoho, kdo na ně při velkých jednáních nebo přeletech mezi státy dává pozor a nějakým způsobem je chrání a zajišťuje jejich bezpečí. Bezpečí je jedna z největších věcí, kterou člověk takto vysoce postavený bude potřebovat. Jelikož se jedná o vlivné podnikatele nebo prezidenty, potřebují mít svoji ochranu neustále u sebe, což je rozhodně logické.

(obrazek)

Stejně jako prezidenti a další lidé, potřebuje i samotný CEO společnosti Apple, Tim Cook svoji ochranu a pocit bezpečí - jelikož hodně cestuje a navštěvuje se z dalšími vysoce postavenými lidmi, takže je logické, že na každém jeho kroku je právě ochranka, která ho všude doprovází a je mu oporou v každé jeho cestě.

Apple tedy rozhodně neplatí nějaké zanedbatelné částky za to, že jeho CEO Tim Cook má svoji vlastní ochranku, která je s ním prakticky ve dne v noci a na každém jeho kroku. Jedná se přeci jenom o ředitele jedné z největších společností světa, takže by případně mohl být v hledáčku nějakých aktivistů a lidí, kteří jeho osobu chtějí bohužel nějakým způsobem poškodit.

Kolik si myslíte a kolik typujete, že Apple ročně utratí za ochranu Tima Cooka? Pokud hádáte částku za roční ochranu na každém jeho kroku celkem 5 milionů, hádáte správně. Jedná se o částku okolo pěti milionů, což je částka za jeho bezpečí.

Možná se Vám bude tato částka zdát vysoká a až přehnaná, nicméně při porovnání s částkami, které jsou ochotni platit za své bezpečí jiní vlivní lidé se jedná o prakticky v uvozovkách zanedbatelnou částku. Například takový Mark Zuckeberg, CEO společnosti Facebook platí za svoji ochranku ročně více jak 118 milionů korun, což už je poměrně hodně přehnaná a nesmyslně vysoká částka.

21.06.2016