Ještě uvidíme, zda v letošním roce uvede společnosti Apple nějaký nový hardware - ideálně v podobě iPhone 7 a nových MacBooků. Nicméně všechno je ještě stále otevřené a na posledním WWDC byly akorát představené nové operační systémy jak pro MacBooky nebo iMacy, tak i pro iOS zařízení - iPhone a iPad.

(obrazek)

Nicméně o nových zařízeních nebylo ani vidu, ani slechu. Každopádně ještě nic není jisté a třeba se nějakých novinek dočkáme. Řada grafiků v zahraničí vytváří nejrůznější návrhy a prototypují nejrůznější Apple zařízení, které si zkrášlují podle svého vkusu a toho, co oni by si na daném zařízení aktuálně přály. Jedná se o zavedenou věc, která doprovází prakticky každé nové zařízení společnosti Apple.

(obrazek)

Jeden takový prototyp nového zařízení MacBooku je i z dílny Martina Hájka, který ukázal, jak by si přál, aby nový MacBook vypadal. Jedná se o velmi povedenou grafiku a celkově i návrh, kde je na samotném MacBooku speciální OLED displej, který je umístěný přímo nad klávesnicí. Tento diplej má za úkol zobrazovat jednotlivé funkce a také ovládací prvky samotného MacBooku - což je hlavně praktické a také efektivní.

(obrazek)

Právě návrh od samotného Martina Hájka se dostal i daleko za hranice, kde o návrhu psalo několik hodně vysoce postavených zahraničních magazínů, kteří se zabývají technikou IT a mobilními zařízeními. Pro Martina to byl jistý impulz, že svoji práci dělá dobře a následně pokračoval dále a dále pracoval na dalších prototypech zařízení.

Celkově je grafika návrhu od Martina Hájka velice povedené a pokud by měl Apple představit právě takto vypadající a funkčně ovladatelné zařízení, jako právě Martin navrhl, rozhodně se bude jednat o ideální zařízení na cesty, které bude plné inovativních a moderních věcí, které si oblíbíte.

06.07.2016