Přemýšleli jste někdy nad tím, jak přežívají Apple produkty v krutých podmínkách? Garantovaný pohotovostní režim, který by iOS zařízení měla zvládnout je v teplotě od – 20 stupňů až do +45 stupňů. Nad tyto hranice může vykazovat odlišnou výdrž a celkově se budou zařízení chovat trošku zmateně. Mráz pochopitelně výrazně ovlivňuje negativně výdrž baterie.

Ve velkých mrazech je pochopitelně výdrž baterie velice krátká, nicméně po přestupu do teplejších podmínek opět naskakují procenta na Vaši baterce a výdrž se postupně aktualizuje. Nicméně po příchodu domů z velkého mrazu vyčkejte alespoň 20 minu nežli připojíte iPhone nebo iPad na nabíječku.

Rychlým přechodem ze zimy do tepla můžete poměrně hodně velkým způsobem poškodit svůj iPhone a to díky vysrážení vlhkosti z krystalků mrazu. Pro mnohé je to nepochopitelná věc, nicméně dejte si na ni raději pozor a neměňte příliš často prostory, které jsou hodně v mrazu a které jsou hodně vyhřáté. Nechte raději svůj iPhone postupně rozmrznou, což je pro jeho rekonvalescenci lepší a pro Vás daleko jistější.

Člověk bohužel musí počítat i se zamrznutím krystalků LCD displeje, jelikož tato technologie bohužel způsobuje to, že krystalky v příliš mrazivých podmínkách tuhnou a po rozmražení mají tendenci přeměňovat se do tekutého stavu, což má za následky praskání displeje, které je pochopitelně nepříjemné.

Pochopitelně v mrazu bude mít samotný displej pomalejší odezvu než v klasických a plusových teplotách.

Pokud chcete nějakým způsobem Váš iPhone chránit i v zimě, nejlepší je si koupit nějaký obal a tvrzené sklo na displej, čímž zabráníte přímému kontaktu s mrazem, což je výhoda, která může zabránit nepříjemnostem s Vašim iPhonem.

 

06.02.2016