Windows Phone je mobilní operační systém, který vznikla jako úplně nová platforma, která má poslední roky poměrně úspěchy v mobilním světě. Jedná se hlavně o neskutečně velkou podporu ze strany Microsoftu, který pochopitelně Windows Phone aplikuje do každého mobilního telefonu a tabletu. Jedná se o logické kroky, které jsou zcela oprávněné.

Nicméně na druhou stranu před několika týdny způsobil šéf oddělení vývoje Windows Phone Joe Belfiore poměrně velký poprask, když na svůj osobní Twitter účet publikovat příspěvek, který byl odeslaný z iOS zařízení.

(obrazek)

Prakticky okamžitě se všude na internetu strhla bouřlivá diskuse zda se jedná o pravdu, nebo jenom pokus o chabý vtip. Nicméně vše nakonec osvětlil sám šéf Joe Belfiore, který vše uvedl na pravou míru. V oficiálním sdělení prohlásil, že je uživatelem konkurenčních produktů společnosti Apple již několik let a jeho iPhone 6S má jako velice oblíbený telefon, který doslova a do písmene denně používá.

Opět se jednalo o velké ohlasy, které ho buď zatracují, nebo vyzdvihují, jelikož sám prohlásil, že je potřeba sledovat a používat konkurenční produkty, které mu samotnému pomáhají ve zlepšování operačního systému Windows Phone.

Windows Phone je v porovnání s operačním systémem společnosti Apple stále ještě nedodělaný a nedotažený operační systém pro mobilní telefony, který toho musí ještě hodně co dolaďovat a zlepšovat. Nicméně od toho jsou zde samotní výrobci telefonů, kteří by měli hnát jejich vývoj dopředu a dopředu a to každý svým způsobem, který je mu nejbližší.

Je dobré, že každý z nás si v dnešní době může vybrat jaké zařízení a s jakým operačním systémem bude používat. Je zde na výběr od Androidu, přes zmiňovaný Windows Phone až po prakticky nejoblíbenější iOS, který je v iPhonech a iPadech, což jsou v dnešní době nejpoužívanější systémy a také zařízení na celé planetě.

28.02.2016