Pokud děláte pořádek ve starých kontaktech na Vašem iPhone, rozhodně nebudete chtít manuálně mazat jeden kontakt po druhém a to tak, že vždy vybraný kontakt rozkliknete dole zvolíte možnost pro smazání kontaktu, vrátíte se zpátky na seznam a takto pokračujete dále. Jedná se o hodně zdlouhavý a hlavně neefektivní činnost, kterou je nutné nějakým způsobem vylepšit.

Přesně pro tyto účely a pokud potřebujete smazat více kontaktů ve Vašem iPhone najednou je zde tento článek, kde se na snadný návod celkově podíváme, což je pro Vás rozhodně dobrá zpráva.

Stačí si na App Store stáhnout aplikaci s názvem GROUPS, aplikace je zcela zdarma, takže s tím rozhodně žádný sebemenší problém. V dalším kroku si spustíte aplikaci GROUPS, která se Vás zeptá, zda ji dovolíte přístup k Vašim kontaktům. Pochopitelně zakliknete, že ano a postupujeme dále.

V dalším kroku vyberte možnost "All contacts" a nyní vidíte všechny kontakty, které v telefonu máte hezky pohromadě na jednom místě. Kontakty, které chcete následně vymazat stačí vlevo vedle kontaktu zakliknout na obrys kruhu.

Následně vpravo nahoře aplikace GROUPS vidíte přehledně možnost "delete contacts", kde se Vás iPhone ještě naposledy dodatečně optá, zda opravdu chcete smazat nevratně vybrané kontakty z vašeho telefonu.

Sami vidíte, že nemusíte mazat kontakty otrocky po jednom kontaktu, ale díky této nenápadné aplikaci si smazání více kontaktů najednou můžete poměrně příjemně usnadnit, což je rozhodně dobrá zpráva.

21.04.2016