Dne 27.04 zavřeno

Jednou za čas není rozhodně na škodu udělat očistu počítače. Jedná se o to, že promažete nepotřebné a nepoužívané aplikace, ale také celkově vyčistíte další soubory – na celý proces se dnes společně podíváme, jelikož se jedná o poměrně snadný návod, všichni ho bez výjimky rozhodně zvládnete.

Pokud tedy chcete uvolnit místo na disku i na RAM, jste zde správně a rovnou se na to společně podíváme. Většina lidí je v průběhu celého dne nejčastěji v internetovém prohlížeči Safari, kde hledáme různé věci, ale také čteme články, tvoříme obsah, nebo jen hledáme nějakou kvalitní a moderní inspiraci. Safari je poměrně hodně velký žrout RAM paměti, což zanedlouho nebude, jelikož si ukážeme krátký a snadný návod, jak s tímto nativním internetovým prohlížečem dokonale zatočit.

Pokud vlastníte již starší Mac, nebo klidně i novější Mac, kde máte nižší kapacitu disku, rozhodně je tento článek vhodný i pro Vás. Celý návod spočívá v několika málo jednoduchých věcech - bleskové vymazání mezipaměti, nebo jinak nazývané jako cache.

Safari ukončete pomocí klávesové zkratky Command + Q a vyčkáte několik sekund, než se celková mezipaměť vymaže. Jedná se o krátký a rychlý proces, který smaže celou mezipaměť, nicméně na druhou stranu Vám všechny poslední stránky a záložky zůstanou stále otevřené a aktivní. Jedná se pouze o smazání staršího obsahu, což je jednou za čas rozhodně potřeba.

Díky tomuto snadnému návodu si můžete jednou za čas smazat hned několik GB dat mezipaměti, které jsou naprosto zbytečné a hlavně nepotřebné, což je rozhodně ulehčení zátěži Vašeho zařízení, které mu rozhodně jenom a jenom prospěje.

Uvolněte paměť na svém Macu a celkově ho tím výrazně zrychlete, což jistě každý z Vás uvítá.

18.04.2016