Dne 20.04 závřeno

iPhone je dokonalý v mnoha směrech a jedním z nich jsou bezesporu iMessages. Jedná se o zprávy, které jsou díky datovému tarifu posílány z iPhonu na iPhone zcela zdarma. Mnoho lidí na světě si díky tomu ušetří nějaké ty koruny, což je rozhodně dokonalá zpráva, kterou můžete pořízení iPhonu vyřešit i vy. Na druhou stranu je zde bohužel negativní dopad v tom, že pokud přes Zprávy se někým jiným sdílíte obsah jako jsou například fotografie, bohužel jsou v paměti mobilního telefonu uloženy hned dvakrát.

Ano, přesně tak – jedna fotografie, kterou vyfotíte a pošlete pomocí iMessage někomu známému je v paměti Vašeho iPhone hned dvakrát a dvakrát zabírá volné místo. Pro drtivou většinu lidí, která právě tyto možnosti využívá je aplikace iMessages/Zprávy druhou nejobjemnější aplikací, která zabírá nejvíce místa na úložišti Vašeho zařízení. Bohužel jsou zde fotografie uloženy dvakrát.

Pojďme se tedy podívat na snadný návod, jak vymazat obrázky, ale konverzaci ve zprávách nechat zachovanou, což je určitě pro každého skvělá a dokonalá věc.

Pojďme se na to společně podívat.

  1. Otevřete aplikaci Zprávy a vyberte konverzaci s danou osobou, kde máte nejvíce poslaných fotografií a chcete je logicky promazat.
  2. Následně klikněte na Podrobnosti a hned pod možností Nerušit jsou zaslané přílohy.
  3. Poté stačí na příloze delší dobu podržet prst, než naskočí možnost "Kopírovat, Smazat, Další"
  4. Klikněte na další a vyberte snadno a rychle všechny snímky, které máte zájem hromadně smazat.
  5. Dále stačí kliknout na modrou ikonku znázorňující koš a po potvrzení jsou Vámi vybrané fotografie smazány, což je dokonalost sama o sobě.

Díky tomuto snadnému, rychlému a efektivnímu návodu můžete odstranit ze svého mobilního telefonu klidně i několik desítek GB fotografií, což jistě Vaší paměti na zařízení jenom prospěje.

 

25.02.2016