Dne 27.04 zavřeno

Při pohledu z okna zjistíte, že se léto pomalu, ale jistě líbí, což je rozhodně skvělá věc. Nicméně na druhou stanu je potřeba se o svoje iPhony a iPady starat a v dnešním článku si ukážeme jakým způsobem o ně můžete v těchto teplých a slunných dnech pečovat. Hned na úvod je vhodné si uvědomit, že jakýkoliv silikonový, nebo třeba i kožený obal tomu pochopitelně moc nepřidá a pokud chcete svoje zařízení co nejvíce chránit, zkuste se přes léto a slunné dny vyhnout těchto krytů.

Víte jaká je provozní teplota iPhonu? Jedná se o 0 – 35°C - jedná se o hodnoty, které jsou deklarované přímo společností Apple pro produkty iPhone a iPad. Pokud myslíme provozní teplotu, jedná se o teplotu, během které iPhone nebo iPad funguje přesně tak, jak má. Tedy stejně rychle a hlavně bez problémů.

Rozhodně je doporučováno nevystavovat displej, nebo vlastně i celkově celý iPhone nebo iPad přímému kontaktu se sluníčkem a raději mít zařízení schované někde pod ručníkem, nebo alespoň ve stínu, což je ideální varianta.

Bohužel se klidně může stát, že pokud budete iPad nebo iPhone často vystavovat přímému kontaktu se sluníčkem, může časem nepříjemně zežloutnout, což je hodně nepříjemná věc, kterou rozhodně nikdo nechcete zažít.

Pokud nechcete aby se iOS zařízení sama o sobě na sluníčku ještě více nezahřívala, nejlepší je pokud vypnete mobilní internet, GPSku, ale také i graficky náročnější hry, které jsou hodně náročné na procesor, který se díky tomu může o něco více zahřívat.

Jestliže tyto nepsaná pravidla nebudete dodržovat, je možné, že se stane a na displeji Vašeho iPhone se zobrazí výstražný trojúhelník a vysoké teplotě, kdy nebude možné iPhone používat, jelikož by se mol ještě více přehřívat, což je rozhodně nemilé a hlavně nežádoucí.

V těchto situacích je nejlepší umístit iPhone na chladnější místo a počkat, až jeho teplota klesne a dále ho používat již klasicky jak jste navyknutí - nicméně nevystavovat zbytečně přímému slunečnímu záření.

18.06.2016