Dne 26.04 otevřeno od 11.30

O tom, že budeme moci na novém operačním systému OS X, který bude s další verzí přejmenován na macOS, aby byla dodržena jedna linie – bude zde možnost odemykání MacBooku nebo iMacu a to pomocí Vašich Apple Watch hodinek. Jedná se o moderní a skvělou funkci, která je nyní ve fázi testování a my Vám ukázku pochopitelně přinášíme právě v tomto článku.

Stačí mít hodinky Apple Watch s posledním operačním systémem, který je opět dostupný jenom pro vývojáře, kteří testují poslední verze a dávají zpětnou vazbu samotné společnosti Apple. Dále je potřeba vlastnit MacBook nebo iMac, kde budete mít nainstalovaný systém macOS a to opět v poslední beta verzi, díky které zajistíte jistou komptabilitu.

Následně stačí obě zařízení propojit a to si můžete prohlédnout na přiloženém videu, které pojednává a jisté kompatibilitě a dokonalému propojení.

Následně sami vidíte, že pokud jsou hodinky Apple Watch a operační systém macOS propojené, můžete otevřít svoje zařízení a následně pokud operační systém detekuje hodinky Apple Watch ve své blízkosti, ihned se odemkne, aniž budete muset vepisovat svoje heslo a logovat se.

Jedná se o dokonalou a hlavně moderní novinku, kterou budete mít dokonale pod kontrolou a celkově si na toto používání velice rychle zvyknete, což je ideální pro každého z nás. Jestliže vlastníte jak MacBook nebo iMac a hodinky Apple Watch, budete moci tuto funkčnost vyzkoušet již na konci tohoto roku, kdy budou obě verze operačních systémů k dispozici.

Tento styl odemykání je rozhodně hodně převratné a zalíbí se každému z nás, což je ideální věc, díky které nebudete muset vepisovat heslo a zdlouhavě se logovat – stačí chvilku počkat, jakmile systém rozezná hodinky Apple Watch ve Vaší blízkosti a systém macOS se obratem přihlásí. Ideální, jednoduché a hlavně nesmírně praktické.

27.08.2016