Používáte již nějakou dobu svoje oblíbené Apple produkty? Je prakticky jedno zda se jedná o iPhone, iPad, iMac nebo tolik oblíbený MacBook a rozhodně Vás bude zajímat, jaké jsou předpokládané životnosti, které jsou předpovídány ze strany společnosti Apple? Pojďme se v tomto článku společně podívat na to, jak Apple předpovídá životnost jednotlivých Apple produktů, které jsou v jejich portfoliu.

(obrazek)

S čistým svědomím můžeme říci, že Apple produkty jsou celkově vyráběny z lepších a kvalitnějších materiálů, které jsou odolnější a také pochopitelně tím pádem cenově daleko dražší. To jsou přesně ty detaily, které Apple oddělují konkurence, která je zaměřena na nízkou cenu produktu a podle toho také odpovídají i jejich ceny a hlavně kvalita celkového zpracování.

Podle určitých studií, které jsou ze strany společnosti Apple podložené a chce je celkově dodržovat sám udává, že životnost veškerého zařízení s operačním systémem OS X je zhruba 4 roky a zařízení s iOS má životnost dlouhou zhruba tři roky. Jedná se o všechny zařízení, které má ve svém portfoliu a nabízí je celosvětově na trhu.

Podle nejrůznějších testů tedy iMac, MacBook, nebo tolik oblíbená Apple TV, která se prodává poměrně ve velkém měřítku vydrží celkem 4 roky aktivního používání. Na druhou stranu zařízení jako je iPhone, iPad a nebo novinka hodinky Apple Watch vydrží zhruba tři roky aktivního používání.

Pochopitelně se jedná o hodně orientační hodnoty, které obsahují všechny okolní jevy – pokud se ke svému zařízení chováte jak se říká jako v bavlnce, tak Vám může pochopitelně vydržet i daleko lepší dobu.

Apple hlavně naráží také na to, že chce aby si uživatelé každé tři roky kupovali nové a nové zařízení, které mají v nabídce, což je poměrně logická záležitost.

09.05.2016