Nové iPhony 6 a 6 Plus jsou dokonalé zařízení, kde si můžete číst jednak Vaše oblíbené knihy a e-booky, ale také i články přímo na internetu, jak jste na to navyknutí například z desktopu nebo notebooku. Pokud rádi čtete a nebo ještě raději sdílíte obsah, je přesně tento článek určen pro Vás.

Aktuálně si ukážeme, jakým snadným způsobem můžete přímo iPhonu, iPadu nebo iPodu Touch sdílet ze Safari Váš oblíbený nebo nějaký zajímavý článek Vašim přátelům, rodině nebo prakticky komukoliv budete chtít.

Zcela jistě si říkáte, že nejlepší sdílení článku je pomocí e-mailu. To ano, ale jak na to snadno a hlavně rychle, jelikož hodně lidí si čte cestou do práce v dopravních prostředcích, nebo někde venku a nemají čas kopírovat odkaz do a-mailu atd.

Pojďme se podívat na šest velice krátkých a nesmírně jednoduchých kroků, díky kterým článek snadno nasdílíte.

  1. Otevřete prohlížeč Safari ve Vašem iPhone, iPadu nebo iPodu Touch.
  2. Najedete si na stránku a článek, který chcete nasdílet.
  3. Následně zapnete prohlížeč Safari do módu čtení (Reader Mode) - pokud tento mód pro stránku není dostupný, bohužel článek nemůžete sdílet.
  4. Při čtení článku v Reader Mode klepněte na tlačítko Sdílet (Share) a vyberte možnost sdílet na e-mail.
  5. Následně Vám vyskočí mailové okno, do které ho sedílený článek automaticky vloží jako příloha s odkazem na potřebný článek.
  6. Na Vás je již pouze vyplnění příjemce, předmětu e-mailu a následné odeslání článku.

Jak sami vidíte, jedná se o velice snadný návod, který zcela jistě zvládnete a pokud narazíte na nějaký zajímavý článek, nyní se o něm můžete podělit s kamarády a to rychle a hlavně efektivně.

 

06.02.2016