Jestliže sledujete společnost Apple a její produkty, zcela jistě Vám neunikl fakt, že společnost Apple si staví více jak dva roky svůj nový a moderní kampus. Bude se jednat o místo, kde budou kanceláře, kam budou lidé dojíždět a pracovat na vývoji, ale také kde budou relaxovat a přemýšlet nad budoucími novinkami a celkovým směrem této gigantické společnosti.

Apple Campus 2, jak všichni tuto gigantickou budovu nazývají, je obrovské místo, které bude další chloubou společnosti Apple. Nejen svým nejmodernějším vybavením, ale také samotným tvarem. Nejedná se totiž o klasickou budouvu čtvercových nebo obdélníkových tvarů, ale o budovu, která je celý kulatá. Ano, přesně tak – budova Apple Campus 2 má tvar kruhu a je ze své vnější strany kompletně prosklená. Jedná se tedy o nejmodernější budovu za posledních několik let.

(obrazek)

Dělníci poslední měsíce tvrdě pracují a již připevňují skleněné části Campusu, kterých je zde opravdu hodně.  Kruhová budova se bude celkově skládat ze čtyř částí. Například v minulém měsíci se pracovalo na podzemním Auditoriu, což je místo pro hlediště před samotným prezentačním místem, kde Apple představuje všechny svoje nové produkty. Bude se opravdu jednat o velkolepou stavbu obrovských rozměrů a bude plná moderních technologií.

Celkově má Apple Campus 2 výměru 260 000 metrů čtverečních, zde je z této hodnoty 9 000 metrů čtverečních fitness centrum, které budou moci zaměstnanci společnosti Apple denně využívat k posilování, odpočinku a také ke zlepšení kondičky, která vede k lepším pracovním výsledkům. Další část je návštěvnické centrum, které bude mít vyhlídkovou plošinu o rozloze 11 000 metrů čtverečních, což bude další perlička v již tak moderní a obrovské stavbě.

21.02.2016