Dne 20.04 závřeno

Možná jste už na našem webu četli o (odkaz), který i po roce stráveném na dně jezera fungoval. Nyní se situace opakuje i s novým modelem iPhonu. 

Když se jeden z obyvatel sibiřského Jakutska vydal rybařit na zamrzlou řeku, asi nečekal, co ho čeká. Do vysekané díry v ledu mu upadl iPhone 7 Plus. Druhý den se na dané místo rybář vrátil i s kamarádem potápěčem, který se snažil utopený iPhone najít. Při třetím ponoru jej doopravdy nalezl na dně řeky a všechny přítomné na hladině jezera čekalo velké překvapení. iPhone 7 Plus byl po 13-ti hodinách ve vodě s teplotou 4 °C nalezen zcela funkční. Během této doby iPhonu klesla úroveň baterie z 35% na 19%, nic jiného se mu v mrazivé sibiřské vodě nestalo. 

Někteří můžou namítat, že iPhony sedmé generace se chlubí certifikací IP67, která zaručuje určitou míru voděodolnosti. Je však nutné zmínit, že IP67 zaručuje voděodolnost při ponoření pouze do hloubky jednoho metru po dobu třiceti minut, takže tato úroveň voděodolnosti si má v praxi poradit především s kapkami nebo nadměrnou vlhkostí. Rozhodně není běžné, že zařízení s certifikací IP67 zvládají několikahodinový pobyt na dně jezera. Se svým iPhonem však podobné kousky určitě nezkoušejte, 

(obrazek)

23.01.2017