Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Možná mnozí z vás na obrazovkách svých televizí nedávno sledovali tenisový svátek US Open. Asi málo koho napadlo, že na tomto turnaji byl přítomen profesionální fotograf Landon Nordeman. Namísto zrcadlovky byl však vybaven novým iPhonem 7 Plus a je nutno říci, že výsledek jeho práce s fotoaparátem vypadá úžasně. Máloko by poznal, že takto kvalitní fotografie byly pořízeny smartphonem. 

(obrazek)

Fotograf sám chválil automatické ostření i expozici. iPhone mu prý umožnil vytvářet diskrétní snímky aniž by narušoval objekty, které fotí bežnou sestavou těla fotoaparátu, objektivu a velkého blesku. Sám fotograf si nechal svůj nový iPhone 7 podepsat Novakem Djokovicem a při focení využíval toho, že s běžným smartphonem vypadal jako ostatní diváci. 

(obrazek)

Nordmeman používal iPhone 7 Plus, který disponuje sestavou dvou fotoaparátů, které umožňují použití optického zoomu. Bohužel nevíme, zda této výhody Nordeman při focení využil nebo ne. iPhone 7 disponuje 12 MPx fotoaparátem. iPhone 7 Plus, který byl použit na US Open má dva 12 MPx snímače. Jeden z nich má čočku se světelnosí f/1.8 a druhý f/2.8. Oba smartphony mají nový procesor a blesk, který se skládá ze čtyř LED diod. 

12.09.2016