Společnost CIRP zveřejnila svůj průzkum trhu, který ukazuje, že iPhone 7 a iPhone 7 Plus drží 43% podíl všech prodejů iPhonů pro třetí čtvrtletí letošního roku v USA. Zajímavé je, že si tento smartphone vydobyl tuto pozici i přesto, že byl v prodeji pouze dva týdny z tohoto celého čtvrtletí. Pokud vás zajímá podíl jednotlivých modelových variant, tak iPhone 7 je s 31% podílem lehce úspěšnější a jeho větší bráška iPhone 7 Plus má 12%. 

(obrazek)

Samozřejmě se nejedná o velké překvapení. Mnoho lidí očekávalo příchod nového iPhonu a v některých obchodech byl velmi rychle vyprodaný. Není se tedy čemu divit, že nyní zabírá čím dál větší podíl na trhu. I tak jsou však taková čísla pro Apple velmi pozitivní a ukazují, že lidé mají o nové iPhony stále velký zájem. 

Společnost CIRP zjistila i další zajímavá čísla. Více než třetina nových uživatelů iPhonu 7 upgradovala z modelů iPhone 6 nebo 6 Plus. Konkrétně se jedná o 36% lidí. Na iPhone 7 upgradoval také nemalý podíl uživatelů iPhone 6S a 6S plus, v tomto případě se jedná o 17%. 

Žádná konkrétní čísla od Applu však zatím nevíme, na ty si budeme muset počkat na konec října. 

21.10.2016