Dne 27.04 zavřeno

 Nová data za druhé čtvrtletí roku 2016 ukázaly, že iPhone 6s je nejprodávanější smartphone v USA i celosvětově. Model 6s drží celosvětově 4,2% ze všech prodaných smartphonů, na druhé příčce je s 2,5% iPhone 6 a za nimi je zástupce Samsungu. Konkrétně se jedná o model Galaxy S7, který je s 2,4% jen o chloupek za iPhonem 6.

(obrazek)

Co se týče prodejů smartphonů za mořem, tam je na tom Apple ještě lépe. Apple iPhone 6s má v USA 11% podíl na trhu. Dobře se tam daří i ostatním telefonům od Applu. Smartphony s iOS tam mají již 31,3% podíl. Dobře se vede také modelu iPhone SE, který volí především lidé upřednostňující menší rozměry. Důležitým faktorem je u tohoto telefonu také jeho cena. Díky přívětivější cenovce tento smartphone volí především mladí lidé mnohdy jako svůj první smartphone (dle průzkumů se jedná o 24% uživatelů tohoto smartphonu). Dokonce 42% majitelů tohoto smartphonu přiznalo, že k jeho koupi je přiměl především příznivý poměr cena/výkon tohoto modelu.

V poslední době lidé při výběru telefonu obecně cílí především na menší rozměry a dlouhou výdrž na baterii. To jsou přesně vlastnosti, kterými se snaží bodovat model SE. Pro mnohé je však stále nejdůležitější cena, ti však většinou volí telefony levnějších asijských značek.

Zajímavý je také fakt, že dle průzkumu mezi majiteli iPhonu 6 a 6s je 29% uživatelů, kteří mají v plánu letos upgradovat na nejnovější model. To pro Apple rozhodně nejsou špatná čísla.

06.09.2016