Od posledního Apple WWDC všichni netrpělivě čekáme na to, jaké další novinky se v iOS 10 objeví. Společnost Apple na novém operačním systému pro iPhone a iPad pracuje velmi usilovně a postupně odhaluje novinky, na které se v oficiální verzi na konci roku budeme moct těšit. Těšíte se již nyní?

Podle posledních novinek a uveřejněných informací se v nové verzi operačního systému iOS 10 můžeme těšit také na vychytávku, díky které nás iPhone upozorní, že je ve vlhkém prostředí, což by mohlo výrazně poškodit jeho fungování.

(obrazek)

Jedná se o poměrně hodně zajímavou novinku, kterou si zřejmě rychle oblíbíme, jelikož pokud si někdo koupí tak drahé zařízení, rozhodně se o něj pečlivě stará a nosí ho v uvozovkách jako v bavlnce. Proč tedy nemít funkci, která nás sama například díky notifikaci a pomocí čidla upozorní, že je iPhone v nějakém nepříznivém prostředí a hrozí jeho poškození a omezení některých funkcí.

Kontakt iPhone s vodou je vždy nemilá a nepříjemná věc, díky které si lidé musejí na svoje zařízení dávat poměrně velký pozor, jelikož iPhone se může díky svým konektorům poškodit i pokud ho máte napříkald při dešti v mokré kapse, což je stejné jako u většiny výrobců mobilních zařízení.

Nicméně na druhou stranu – Apple se vydal jiným směrem a upozorní své uživatele o tom, že se iPhone nachází v nepříznivém počasí a to díky notifikaci a implementovaném čipu, který zaznamenává samotnou vlhkost.

Jedná se o skvělou věc, kterou si rozhodně na novém systému iOS hodně rychle obnovíme a pokud se má jednat o funkční věc, která pomůže předejít nepříjemnému problému s iPhonem, říkáme si - proč ne.

05.08.2016