Automobil Honda Civic není rozhodně potřeba nějak detailně představovat. Jedná se v poslední době o hodně inovativní auto, které má jak moderní design, ale také obsahuje všechny moderní prvky a vybavení. Proto byla pochopitelně jenom otázka času, než se samotná automobilka domluví přímo se společností Apple na implementaci Apple CarPlay přímo do Hondy Civic.

Nejnovější Honda Civic bude právě podle slov automobilky obsahovat i jablečnou funkci Apple CarPlay, což je rozhodně pozitivní zpráva, díky které se samotná Honda dostane i do dalšího podvědomí lidí, kteří chtějí právě tento vůz a stále se nemohou rozhodnout.

Poslední a nejnovější celkem tři verze tohoto auta dostanou právě zmiňovaný Apple CarPlay a budou podporovat systémy, které jsou od Androidu nebo společnosti Apple. Nicméně na druhou stranu se bude jednat pouze o modely Sport Touring, což jsou nejvyšší řady těchto automobilů, které jsou ruku v ruce s moderními technologiemi.

(obrazek)

Nabídka Apple CarPlay je skvělé a hlavně revoluční řešení, kdy na displeji svého osobního automobilu můžete ovládat svůj iPhone, který máte právě díky této funkci hned po nasednutí do vozu synchronizován a můžete ho po velmi pohodlně ovládat.

Honda Civic je ve svých posledních verzích a modelech hodně úderné, sportovní a designově krásné auto, kde je nádherně vidět, že i samotný designér nebo návrhář si s konceptem automobilu vyhrál i do toho nejmenšího detailu, což je rozhodně jenom a jenom dobře.

Podpora Apple CarPlay dostávají auta pro samotného majitele daleko lepší pocit a možnost pohodlně ovládat své mobilní zařízení i během jízdy a to bez nějakého složitého a dlouhého nastavování, které je vždy otravné a lidi akorát rozčiluje. Díky Apple CarPlay se jednoduše synchronizujete a následně můžete plnohodnotně ovládat většinu funkcí ve svém iPhone, což je jistě pro každého výhra.

Nezbývá doufat, než že se tato funkce dostane i do dalších automobilů a i my v České republice si je budeme moci zakoupit a vesele ve svých vozech používat. Jedná se o jistý pokrok, který si celkově automobilový promysl zaslouží. Necháme se celkově překvapit, co nového přinesou další zítřky a jestli podporu Apple CarPlay dostanou i další vozy střední a vyšší třídy.

22.09.2016