Možná jste si už všimli, že Apple mnohem radši zveřejňuje spíše obecné informace namísto skutečných parametrů. Jinak tomu není ani u akumulátorů, kdy se velmi často dozvídáme především dobu, kterou telefon na baterii vydrží, ale nevíme nic o kapacitě akumulátorů. Ač je to nezvyklé, u iPhonu 7 a 7 Plus nyní známe konkrétní kapacitu baterií. 

(obrazek)

Tyto informace vyplynuly na povrch díky čínské společnosti TENAA, která vychází z webu iphone7.nl.. Abychom vás dále nenapínali, tak je nutno odhalit, že 4.7-palcový iPhone 7 má baterii s kapacitou 1960 mAh. Jeho větší bráška s 5.5 palci se pyšní akumulátorem s kapacitou 2900 mAh. Oba tyto telefony mají mnohem větší baterie, než jejich předchůdci - iPhone 6s a 6s Plus. Jejich baterie se mohly chlubit kapacitou 1715 mAh a 2750 mAh. 

Ze zkušeností uživatelů iPhonu 6s musíme zdůraznit, že tento telefon většinou žádá nabíjení dvakrát denně. iPhone 6s Plus na tom je lépe, protože většinou minimálně 24 hodin na jedno nabití zvládá. Nové iPhony by měly být, co se týče výdrže, vůbec nejlepší. Určitě je tomu tak také proto, že jsou vybaveny čtyřjádrovým procesorem A10, který by měl být energeticky nenáročný. Reálnou dobu výdrže obou smartphonů se dozvíme až časem, podle kapacity však můžeme předpokládat, že by oba modely mohly vydržet alespoň den bez nabíjení. 

12.09.2016