Dne 20.04 závřeno

Nejvíce očekávaným produktem letošního roku jsou bezesporu nové iPhony, které by měly přijít již ve svoji celkově sedmé verzi. Nicméně na druhé zařízení se čeká již dva roky - jedná se o MacBooky, které by měly být letos také aktualizované a celkově upgradované. Bohužel žádné další informace nejsou dostupné, což je rozhodně škoda.

Podle posledních informací by se World Wide Developers Conference (zkratkou WWDC) měla konat den 13. Června v kongresovém centru v San Franciscu. Nicméně všechny okolnosti zatím nasvědčují tomu, že by se během této konference měla konat i Apple konference a představení nových produktů by mělo také právě v tento den přijít. Nicméně oficiálně zatím není nic bohužel potvrzeno. Na druhou stranu je to poměrně hodně zajímavé, jelikož se jedná o developerskou konferenci, která se spíše zaměřená na IT a technologie, než na nové produkty.

(obrazek)

Nové MacBooky by měly být osázeny novým procesorem z řady Skylake a celková architektura přinese srovnání s Broadwellem, nicméně s přepracovaným designem, což bude mít za následek o poznání větší výkon celého zařízení a také zlepšení a prodloužení výdrže baterie MacBooku, což je opět další zlepšení, které budou jeho uživatelé milovat.

Dále bychom se měli také dočkat paměti DDR4, dále také rozhraní Thunderbolt 3 generace a mimo jiné také nových čipů Iris Pro. Podle dostupných, nicméně bohužel zatím oficiálně nepotvrzených informací by se měly nové MacBooky opět objevit ve verzi 13" a větší 15" verze, která je poměrně hodně oblíbená.

Další domněnky také znázorňují to, že by se měly MacBooky ztenčovat a verze Pro by měla být stejně tenká jako je verze Air. Nicméně se jedná o nepodložené informace a vše může být ještě jinak. Další novinkou by měl být OLED displej obrazovky a přítomnost ForceTouch je již samozřejmostí.

Ceny by se měly pohybovat okolo 1500 USD za 13" verzi MacBooku a 15" verze nového MacBooku by měla vyjít na nějakých 2800 USD. Nicméně uvidíme jaká bude realita.

23.05.2016