29.03 - 1.04 zavřeno

Sociální sítě v poslední době zažívají velký rozmach a i přes stále nové a úžeji zaměřené sociální sítě je stále na špici Facebook. Pokud se zamyslíme, určitě budeme chvíli přemýšlet, než si vzpomeneme na blízkého člověka, který právě profil na Facebooku nebo jiné sociální síti nemá. Samozřejmě, že starší lidé tyto sítě používají spíše zřídka mnohdy jen ze zvědavosti a podobně. Mezi mladšími lidmi do třiceti let bychom však jedince bez digitálního profilu hledali těžko.

I když vlastnictví profilu na velké sociální síti může mít nesporně mnoho výhod, čas od času si určitě každý z nás řekne, že tam možná trávíme až zbytečně moc času. Pokud byste rádi zjistili, jak „špatně“ na tom s Facebookem i jinými sítěmi jste, máme pro vás tip.

Pokud si v aplikaci nastavení otevřete sekci baterie, kromě údaje o množství energie spotřebovaného jednotlivými aplikacemi můžete jednoduše najít i informaci, kolik času trávíte u které aplikace. Zobrazí se vám čas strávený u aplikace, kdy běží na pozadí i čas aktivního užívání na hlavní obrazovce. Čas strávený u aplikací můžete sledovat v horizontu čtyřiadvaceti hodin nebo posledních sedmi dní.

Možná ani nechceme vidět, kolik času trávíme na Twitteru, Facebooku, Snapchatu nebo Instagramu. Čas od času ale určitě není na škodu zjistit, jak vlastně trávíme čas v digitálním prostoru. Není nám úplně jasné, kdy Apple tuto novinku přidal do systému, zcela určitě jsme ji ale mohli vidět už u iPadů běžících na verzi iOS 9.3.5 a také v poslední nadstavbě iOS 10.

(obrazek)

02.09.2016