Dne 26.04 otevřeno od 11.30

Na webu se nedávno objevilo zajímavé video natočené dronem, které ukazuje nový Apple Campus 2 v celé své kráse. Zároveň dává krásný přehled o stavu stavebních prací. 

Toto video byl nahráno Matthew Robertsem na server YouTube a můžeme v něm vidět jeřáby, které pohybují s materiálem na střeše kampusu. Vidíme také střešní solární panely, kterými je kampus pokryt. Práce na těchto panelech jsou z padesáti procent hotovy. 

Okolo obří budovy proíhá také velké množství terénních prací. Můžete si povšimnout oblastí, kde jsou sázeny nové stromy, ale i tak je zatím okolí stavby ve velkém množství pokryto hlínou. Ani uvnitř kampusu asi nejsou práce zdaleka hotovy. 

Práce probíhají také na dalších budovách, ať už se jedná o fitness o centrum, vývojové středisko nebo podzemní auditorium. 

Samotné město Cupertino už dříve uvedlo, že projekt Campus 2 bude mít zpoždění a rozhodně nebude hotov do začátku roku 2017. Podle akutální podoby stavby to vypadá na další zpoždění, protože kampus rozhodně nevypadá tak, že by tam během pár měsíců měl započít pracovní ruch. Původní prognózy Tima Cooka, který tvrdil, že se do kampusu budou první zaměstnanci stěhovat již v průběhu ledna 2017, se tedy rozhodně nepotvrdí. 

31.10.2016