Dne 20.04 závřeno

Na nedávno proběhlé Apple WWDC byla poměrně velká a dlouhé zmínka o novém operačním systému iOS, které bude již ve své desáté verzi. Jedná se o poměrně dlouho očekávanou novinku, o které řada výše postavených zaměstnanců a manažerů sáhodlouze mluvila, což je rozhodně dobře.

(obrazek)

Padlo hned několik zmínek o chystaných novinkách, nových funkcí, ale také dokonale provázané s také nově představeným OS X, který se bude jmenovat již macOS, což je zřejmě logický krok ze strany společnosti Apple.

Novinky budou poměrně velké a hodně ovlivní celkové ovládání a provázanost systému, nicméně na druhou stranu hodně lidí netrpělivě čekalo na funkci Dark Mode, což je funkce, která všechny systémové věci a nastavení přebarví do tmavého vzhledu, což by poměrně hodně samotných uživatelů zcela jistě uvítalo.

Dark Mode je ideální věc a funkce, která by hodně uživatelů zpříjemnila používání, což by bylo rozhodně příjemné. Nicméně bohužel na samotném letošním WWDC, kterou pořádala jako každoročně společnost Apple o této funkci bohužel nepadlo ani slovo, což je nesmírně velká škoda.

Na podzim připadá uvolnění oficiální verze iOS 10, nicméně již dnes si řada vývojářů může stáhnout a testovat iOS 10 v betě, nicméně zatím zmínka a ani stopy po funkci Dark Mode není. Což je sice škoda, nicméně dokázali jsme naše zařízení používat i bez tohoto funkčního omezení a přebarvení systému, takže to rozhodně zvládneme i nadále.

Nicméně by se jednalo o příjemnou a zajímavou novinku, kterou si každý z nás přeje a myslíme si v redakci, že drtivá většina lidí, kteří mají například iPhone v tmavě šedém (space grey) provedení, by si tmavý mód a zobrazování systémových věcí plně ráda nastavila.

20.07.2016