Dne 20.04 závřeno

Zprávy ohledně chybějícího 3.5 mm jack konektoru u nového iPhonu 7 a 7 Plus se šíří už nějakou dobu. Dnes už to víme oficiálně. Nová generace iPhonu přišla o jack konektor. Apple tuto novinku odůvodnil tvrzením, že jejich Lightning konektor přináší více možností použití oproti jack konektoru, který má účel pouze jeden.

(obrazek)

Zajímavostí je, že uvnitř telefonu je nový čip W1, který zajišťuje bezdrátové propojení sluchátek s iPhonem. Sluchátka jsou vybavena senzorem, díky kterému hrají pouze, když jsou nasazeny v uchu. Co se týče výdrže na baterii, tak AirPods vydrží 5 hodin a pokud máte k dispozici speciální nabíjecí pouzdro, tak zvládnou i dalších 24 hodin.

Jak je vidět z fotografií, design sluchátek je spíše konzervativní a namísto intra-aurální technologie Apple zvolil klasickou konstrukci pecek. Naneštěstí tyto high-tech bezdrátová sluchátka nebudou základní součástí balení iPhonu, ale budete si za ně muset připlatit 159 USD.

Pokud však nejste ochotní připlácet další peníze za bezdrátová sluchátka, nemáte se ani tak čeho bát, protože součástí balení iPhonu i nadále zůstávají sluchátka EarPods. Ty budete moci připojit k iPhonu pomocí Lightning kabelu. Apple dokonce vyřešil i situaci lidí, kteří nedají dopustit na svá sluchátka s jack konektorem a rádi by je používali i s iPhonem 7. Jednoduše do příslušenství zařadil adaptér, který umožní připojení ostatních sluchátek.

07.09.2016