Určitě znáte společnost Beats, která vyrábí sluchátka a možná i víte, že je již nějakou dobu ve vlastnictví Applu. Na serveru CNET se dnes objevila zajímavá zpráva, která prý přichází ze zdroje uvnitř Applu. Jedná se o informaci, že Beats se nechystá vypustit nový update populárních sluchátek Studio Wireless, alespoň ne v blízké době. Do konce roku 2016 se tak nových sluchátek určitě nedočkáme.

Problémem je prý výdrž na baterii, kterou se nepodařilo navýšit. Z toho vzešlo rozhodnutí o tom, že nová sluchátka letos nebudou.

Společnosti Beats se podařilo prodloužit dobu výdrže u svých posledních dvou bezdrátových sluchátek díky Apple W1, což je energeticky nenáročný Bluetooth čip. Můžeme jej najít i v nových sluchátkách od Applu s označením AirPods. Tyto dva modely s čipem W1 – Solo3 Wireless a PowerBeats Wireless byly představeny spolu s novým iPhonem 7 před necelým měsícem. Kromě nich byl odhalen také model BeatsX a základní model EP.

(obrazek)

Díky čipu W1 mají sluchátka Solo3 třikrát delší výdrž, než měl jejich předchůdce Solo2. Tento čip bohužel nemůže přinášet ty stejné benefity u sluchátek Studio Wireless, protože tyto sluchátka disponují technologií pro aktivní potlačení šumu.

Prodejnost sluchátek Studio Wireless je stále dobrá a tak Apple rozhodně nechce uspěchat vypuštění nového modelu. Raději na něm ještě zapracuje a s novou generací sluchátek přijde později.

23.09.2016