Zdá se, že ačkoliv ty nejočekávanější modely MacBooku Pro s dotykovou lištou Touch Bar na trh ještě nedorazily, byly nové MacBooky Pro přijaty velmi dobře. Apple navyšuje objednávky komponent pro tyto počítače a očekává, že podobný zájem potrvá minimálně do konce roku 2016. 

Nové 13-ti a 15-ti palcové MacBooky Pro disponují vysokorychlostním rozhraním Thunderbolt 3 UBS-C, rychlejšími SSD disky, procesory Skylare a také lepšími grafickými čipy. Novinkou je také větší touchpad a dotyková lišta s technologií OLED, která plní úkoly funkčních kláves. 

Apple prodává také levnější variantu 13-ti palcového MacBooku Pro bez dotykové lišty, disponuje však všemi ostatními vylepšeními. Jeho pozice v portfoliu společnosti Apple je tedy na místě nejvybavenějších MacBooků Air. Musíme zmínit, že všechny nové MacBooky mají tenčí a lehčí tělo. 

Na nové MacBooky Pro jsme čekali velmi dlouho. Apple měl v úmyslu je vypustit dříve, ale vyskytly se nějaké problémy. Nyní je první vlna MacBooků Pro bez dotykové lišty na trhu a lidé je podle všeho vzali útokem. Apple má nyní plno práce s vyřizováním všech objednávek. 

Nový MacBook Pro byl mnohými kritizován, protože má nastavené vyšší ceny, chybí mu tradiční USB-A porty a také u něj není možnost upgradovat RAM paměť na více než 16 GB. Tyto výtky však patrně nezasáhly prodeje. Apple navíc snížil ceny USB-C adaptérů. 

(obrazek)

08.11.2016