Boj o samotné patenty je v dnešním podnikání poměrně hodně diskutované téma, jelikož pokud si nějakou technologii patentujete, nikdo jiný ji bez Vašeho svolení a vědomí nesmí dále používat. Jedná se tedy mnohdy o hodně velký a rychlý boj, kdy bude jaká firma rychlejší, spolehlivější a svůj patent si zaregistruje.

Například samotná společnost Apple má již několik tisíc patentů a některé z nich jsou stále neaktivní a nepoužívané. Jde o to, že měl nějaký vývojář nápad, který by chtěl jednoho krásného dne realizovat, nicméně se k tomu ještě nedostal, nebo ho napadlo něco jiného. Ale raději si danou technologii nechala společnost patentovat. Nikdy totiž nevíte.

(obrazek)

V každém případě Apple přišel s dalším a novým patentem, kde si nechal patentovat právě voděodolné reproduktory. Jedná se o hodně velkou novinku a ještě větší zajímavost, jelikož všeobecně jsou voděodolné telefony a další příslušenství v dnešní době poměrně hodně v kurzu, což je na jednu stranu skvělé, nicméně na druhou stranu se člověk o svůj telefon stále bojí, jelikož nikdy nevíte.

Právě tyto patenty Apple chrání před tím, aby někdo jiný použil jeho myšlenu a jeho vyvíjenou technologii a aplikoval ji ve své firmě a na svoje produkty. Společnost Apple má tisíce nejrůznějších patentů, které Vás jenom napadnou, nicméně jak již bylo řečeno – většinu z nich nikdy neobnovil a ani nerealizoval.

Nicméně voděodolné reproduktory zní hodně zajímavě a lákavě, což je ideální možnost jak by mohl být například funkční i nový iPhone, kde bychom rádi voděodolnost například viděli. Na druhou stranu Apple je spíše konzervativní společnost a pokud nemá něco dlouhodobě odzkoušené a otestované, rozhodně by se nepustila do nějakých velkých investic a vývojů.

Sami uvidíme co ukáže budoucnost a co ještě si na nás samotná společnost Apple vymyslí.

24.07.2016