Dne 26.04 otevřeno od 11.30

S rozvojem nositelné elektroniky by i Apple rád rozšířil své portfolio výrobků a kromě chytrých hodinek by brzo mohl začít prodávat i chytré brýle. Podle agentury Bloomber právě jedny takové Apple testuje. Tyto brýle by měly být bezdrátově připojeny k iPhonu a lidem by zobrazovaly informace nebo obrázky přímo před oči. 

Již delší dobu víme, že tzv. rozšířená realita je polem, kde by Apple rád bodoval. Nyní se proslýchá, že Apple kontaktoval potenciální dodavatele a dokonce objednal menší množství displejů pro zobrazování blízko oku. Projekt se tedy zatím nachází v plenkách, ale zcela určitě můžeme potvrdit, že uvnitř Applu probíhá výzkum, který se zaměřuje na rozšířenou realitu a smart glasses. Odhady mluví o roce 2018, kdy bychom se mohli dočkat prvních plodů tohoto vývoje. 

Možná jste si vzpomněli na Google Glass, chytré brýle, které Google poprvé představil již v roce 2013. Díky tomuto zařízení jste mohli kontrolovat počasí, vytáčet telefoní hovory nebo snímat fotografie. V tomto budou oba výrobky dost podobné. Google Glass však byly velmi kritizovány kvůli otázce osobního soukromí. Mohli jste s nimi natáčet a fotit prakticky všechno, co jste viděli svýma očima. V případě, že by se k fotografiím a videím z těchto brýlím dostala třetí strana, nemuselo by to být příjemné ani pro jejich vlastníka. Google ukončil výrobu svých brýlí v loňském roce. 

Zatím nevíme, jak chce Apple předejít problémům, které měl Google, je však jasné, že Tim Cook vidí v rozšířené realitě velkou budoucnost a lidé od Applu se budou snažit vytvořit své brýle co nejdříve. 

(obrazek)

15.11.2016