Když Apple v září 2014 představil svůj nový koncept Apple Watch, všichni byli z novinky velmi nadšení. Nyní po 21 měsících už jsou chytré hodinky od Applu v prodeji déle než rok a lidé se ptají, kde je jejich druhá generace.

Navzdory očekáváním nebyly Apple Watch 2 představeny na veletrhu elektroniky WWDC 2016 a nemluvilo se o nich ani na tiskové konferenci v březnu. Nyní nás dělí méně než 24 hodin od velké předváděcí akce Applu a všichni doufáme, že právě Apple Watch 2 budou jedním z hlavních trháků zítřejšího dne. Celá akce bude velmi pečlivě sledována, budete ji moci vidět přes oficiální live stream od Applu nebo na mnoha „liveblozích“ z celého světa.

(obrazek)

Hlavní devízou Apple Watch 2 by měla být přítomnost GPS, která zvýší použitelnost hodinek pro veškeré sportovní aktivity a podobně. Novinkou by měla být také voděodolnost, která by měla být zajištěna díky certifikaci IPX7.

S rozvíjejícím se trhem chytrých hodinek přichází také nové čipové sady od renomovaných výrobců, které mají parametry přizpůsobené právě pro smartwatch. Mnozí proto věří, že procesor S1 od výrobce ARM, který jsme mohli vidět uvnitř prvních Apple Watch, bude letos nahrazen novým modelem S2 s výrobní technologií 16 nm.

Spekulací ohledně další výbavy a schopností nových Apple Watch 2 je mnoho a málokdo opravdu ví, které z nich se zakládají na pravdě a které jsou pouze výplodem fantazie. Naštěstí už nebudeme muset čekat dlouho a o Apple Watch 2 se dozvíme úplně vše.

06.09.2016